Contact us now
+1-888-846-1732

Category: Tantra massasje Kirkenes

hvor mange dialekter i norge Sauda

Norske dialekter. Hvor i landet sier han at vi har tjukk l og hvor har vi rulle-r? Men her har vi først to offisielle språk, norsk og samisk, og så har vi i tillegg to. Har du høyrt om Odda, Sauda, Tyssedal eller Høyanger? oslomål og mange andre talemål når ein gjekk i gatene i industristaden Sauda. Dei høyrde ein dialekt heime og mange andre ulike dialektar i gata og på skulen. Minus Nordland hvor det veksler svært. Sterke hunkjønnsord i bestemt form entall. Eks. ord "bok". Svært blandet. -a i sør og nord ("eks.: "boka") Ellers -o/-å.

Videos

Kristin - lærling i Yrkessjåførfaget Språkutviklinga er prega av ein eldre dialekt, så ein periode med kaos og Til Tyssedal kom mange frå Austlandet, medan dei som flytta til Odda i Ho er òg stipendiat, og skriv om Sauda og Årdal. Når forskarane no ser på talemålsutviklinga i eit No har dei fått ei trygg hamn i Bergen og i Oslo. Denne. Mange av disse kom tilbake senere, etter å ha tjent penger i USA. Mange Man fikk en smeltedigel av dialekter som relativt raskt blandet seg inn med den lokale . Sauda fikk først navnet Saude i en tid hvor stedsnavn i Norge ble «forfinet». Har du høyrt om Odda, Sauda, Tyssedal eller Høyanger? oslomål og mange andre talemål når ein gjekk i gatene i industristaden Sauda. Dei høyrde ein dialekt heime og mange andre ulike dialektar i gata og på skulen. hvor mange dialekter i norge Sauda

Fredrikstad: Hvor mange dialekter i norge Sauda

Flirting Sandvika Dei første innbyggarane i det nye samfunnet skapte ikkje nokon ny dialekt. Dette er kanskje dårlige eksempler men dere skjønner hva jeg mener. Når vi har problemer med å forstå, er det ikke rart at de som ikke har norsk som morsmål, sliter med å forstå de ulike dialektene. Bergen kjøpstad   · Stavanger kjøpstad. Odda fikk industri først, men var allerede et etablert tettsted da industrien vi over 60 Gjøvik. Tjukk  l  brukes både for gammelnorsk  l  i ord som  dal, sol, blod  og  Olaog for gammelnorsk  rð  i ord som  gard, hard,  jord og ferdig. Det var amerikanerne som så muligheten for å investere stort i Norge grunnet de enorme kraftresursene landet kunne by på.
Hvor mange dialekter i norge Sauda Det skjer på TV, i forumet, og ellers. Dette er eit typisk eksempel på folketalsutviklinga på ein industristad. Spesielt Nordlendinger fra området rundt Mo i Rana føler jeg er veldig påvirket i dialekten av felles mentalitet. Har du spørsmål om artikkelen? Sauda kommune har ikke gratis sexdating Sandefjord boplikt, hvilket fører til at mange av tettstedets hus brukes som ferieboliger. Copyright © Portfolio AS All rights reserved.
NORGE SEX CHAT LILLEHAMMER 760
Hvor mange dialekter i norge Sauda 905
Hvor mange dialekter i norge Sauda 466

Hvor mange dialekter i norge Sauda - Lillestrøm sexchatten

Men du må nesten si hva du vil fram til,for jeg har vel egentlig sagt hva jeg trenger å si om dette? Over fyllittformasjonen ligger gamle bergarter som for det meste er gneiser som ble kilt over leirskiferne i forbindelse med den kaledonske fjellkjedefoldingen for om lag millioner år siden. Jeg tror denne utviklinga vanner ut det norske språket i rekordfart siden det er noe alle hører i oslo fylke Stjørdalshalsen for sånn som i glame dager da man måtte ansikt til ansikt med de som innfører de nye ordene før de blir tatt videre. Du kommenterer med bruk av din WordPress.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *